7. srp 2013.

UFC 162"WEIDMAN NOVI KRALJ POLUTEŠKE KATEGORIJE"

UFC 162 je iza nas, a mi vam donosimo detalje o mečevima i kraći report o onim najzanimljivijim PPV sudarima. No prije toga valja izdvojiti da je u preliminarkama briljirao Gabriel Gonzaga, nokautiravši Davea Hermana nakon samo 17 sekundi (kontra desnicom pa udarci u parteru), dok je veteran Chris Leben još jednom poražen, ovoga puta podijeljenom odlukom sudaca u susretu s Andrewom Craigom. Član originalnog TUF-a je nesumnjivo u nezavidnoj situaciji i nije suludo očekivati njegov odlazak iz prestižne organizacije.


U PPV segmentu rusko-njemački borac Dennis Siver poražen je tehničkim nokautom u trećoj rundi nakonšto je odradio dobru prvu rundu a lošiju drugu, a iste večeri se vratio renovirani Mark Munoz. Pred njega je stao žilavi i vrlo neugodni Tim Boetsch i Tim je bio dominantniji u prvoj rundi. No Mark je bacao bombe u borbi na tlu i držao se podalje povremenih submission prijetnji, a pri kraju meča je i sam pokušao dovršiti okršaj na sličan način, samo u njegovom slučaju stražnjim gušenjem. Kako je vrijeme odlazilo tako je Munoz bio dominantniji, i na kraju je trijumfirao jednoglasnom odlukom sudaca - uputio je 3x više udaraca od suparnika, i bio je puno točniji, pokazale su statistike.

U nastavku je Tim Kennedy prešao preko početnih problema u meču s Rogerom Gracieom da bi slavio dominantnom odlukom sudaca, a nakon toga je Frankie Edgar nakon duže suše napokon došao do pobjede u oktogonu. Charles Oliveira je predstavljao puno veće probleme nego što se to očekivao te je rano načeo nos bivšeg prvaka i uz to je odlično pratio Edgarov ritam, no to nije bilo dovoljno jer Frankie nije usporavao i imao je sve više uspjeha s udarcima i bacanjima u parter kako se uzbudljivi sudar bližio kraju.

E tada je došao glavni meč, i sve se odvijalo bizarno kao što se to moglo i očekivati. Samo što se ovoga puta hrabrost i neobična spontanost Andersonu Silvi nije isplatila.

U prvoj rundi, nakon minute odmjeravanja, Weidman je bacio Silvu u parter, i ondje je uputio nekoliko dobrih udaraca. U jednom trenutku Weidman se bacio na kneebar no Silva se kotrljao u skladu s pritiskom i na kraju se podignuo na noge. Onda je krenuo ples. Anderson se borio spuštenih ruku, cijelo vrijeme je zvao Weidmana na akciju i kažnjavao je glavnog izazivača kickovima. Weidman je, činilo se, već bio umoran, i nije imao do kraja runde što ponuditi prvaku u stand-upu.

U drugoj rundi "Pauk" je odveo bizarno ponašanje na sljedeći nivo, praveći se da mu klecaju koljena i ostavljajući ruke dolje iako je Chris bio blizu. Tada je Weidman promašio kombinacijom, Silvi su "zaklecala koljena" no Weidman je nastavio udarati, i ljevicom u bradu je srušio Andersona na pod! Nekoliko udaraca kasnije sudac prekida meč, a Silva je "OUT"!!




"Spider" je čestitao novom šampionu i naglasio je da se ne bori nužno za pojas, no nije rekao da planira u mirovinu. Weidman je naglasio kako će drage volje pružiti Silvi revanš.

Izvor:I.F.Profightstore