19. tra 2012.

K-1 SLUŽBENO POTVRDIO DOVOĐENJE BADR HARIJA

K-1 Global službeno je potvrdio dovođenje najveće teškaške zvijezde kickboksa Badra Harija.

Badr Hari vs Ruslan Karaev
"Ostvarila nam se najveća želja. Hari je najveći i najspektakularniji borac na svijetu i svi ga žele gledati još jednom na međunarodnoj pozornici." - izjavio je vodeći čovjek K-1 Holdinga Mike Kim.

Hari već neko vrijeme trenira kod poznatog američkog boksačkog trenera Naazima Richardsona i cilj mu je osvojiti svjetsku boksačku titulu unutar sljedeće tri godine. No Japanci su ga nagovorili na još jedan zadnji juriš na K-1 World Grand Prix pojas.

"Upravo sam obavio prvih šest tjedana treninga s Richardsonom, uključujući i visinske pripreme u Kaliforniji. U vrhunskoj sam formi i planiram u iduće tri godine postati svjetskim prvakom u boksu. K-1 se potrudio nagovoriti me da se još jednom okušam u pohodu na World Grand Prix titulu. Želim se na taj način oprostiti od kickboksa."- rekao je Marokanac.

Richardson je također pun hvale za svog pulena. "Hari je jedan od talenata kakvi se rađaju jednom u sto godina. Ima nevjerojatan udarac i tehnički je odličan. On je vrhunska borbena mašina. Podržavam njegovu odluku da se posljednji put okuša u K-1 i time oda priznanje kickboksu."

Prvu borbu Hari će imati 27. svibnja u Madridu protiv zasad neimenovanog protivnika.

T.B.Profightstore