2. tra 2012.

ANTE BILIĆ NAPADA WBO TITULU PRVAKA EUROPE

- Dugo smo čekali, pa evo napokon da dođe i taj dan, meč Ante Bilića za WBO europski pojas protiv aktualnog prvaka Dominikanca s njemačkom putovnicom Rafaela Bejarana – izjavio je za Profightstore član Bilićeva stožera Veljko Vetma.  Borba će se održati u Njemačkoj na Universum box promotion priredbi 21.04.


Kako bismo dočarali veličinu priredbe recimo da je u glavnoj borbi večeri meč za WBA svjetski pojas u super srednjoj kategoriji između Karoly Balzsay i Dimitri Sartison. Antina borba je pred glavnu borbu a na priredbi boksaju Ruslan Čagajev, Juan Carlos Gomez, Rahim Čahkijev, Juergen Braehmer i druga zvučna imena iz svijeta profi boksa. Zanimljivo je napomenut da je Bejaran inzistirao na neutralnom terenu za meč protiv Bilića i tako je došlo do odabira ove priredbe nakon dugih i teških pregovora oba menađmenta.

Ante Bilić je odradio odlične pripreme u matičnom klubu kbk Ameno iz Splita s trenerima Milivojem Bajićem i Veljkom Vetmom, te je već 5 sedmica u Njemačkoj na sparinzima i određivanju strategije za borbu protiv Bejarana.
Dio sparinga je odrađen i u Parizu, a sparirao je sa aktualnim interim WBA prvakom svijeta u srednjoj kategoriji Hassan NDam NJikam koji je na osmom mjestu na svjetskoj boxrec ljestvici boksača srednje kategorije. Bili su to izuzetno dobri sparinzi za Antu gdje je pokazao da Kamerunac nije nimalo bolji boksač od njega.

Trener Vetma se nada pozitivnom rezultatu iz Njemačke i šansi za svjetski WBO il iWBA pojas: - Osvajanjem WBO europskog pojasa samo sa jednom obranom a koja bi bila najvjerovatnije u Splitu, Anti Biliću se otvara mogućnost napada na svjetski WBO ili WBA pojas.
Uspili smo ovog velikog boksača nakon jednogodišnje stanke vratit u boks ali to smo uspili najviše zahvaljujući njemu, njegovoj ogromnoj volji i zato Ante prije svega radi sebe pa onda radi svih nas koji smo uz tebe pobjedi Bejarana i osvoji WBO europski pojas.