2. tra 2012.

CHISORA"AKO ŽELITE MOGU TRČATI GOL NA ULICAMA"

Problematični britanski teškaš Dereck "Del Boy" Chisora i američka legenda Roy Jones Jr. borave ovih dana u Moskvi kao posebni gosti tamošnjeg promotora Vladimira Hrjunova.



Hrjunov za prekosutra (4. travnja) priprema veliku boksačku priredbu u moskovskom Crocus City Hallu, na kojoj će u main eventu svjetski pojas braniti domaći Denis Lebedjev protiv Amerikanca Shawna Coxa. Lebedjev, inače sugrađanin i dobar prijatelj braće Jemjeljanjenko, u zadnje dvije borbe pobijedio je Jamesa Toneya i Roya Jonesa. U meču prije toga pružio je lavovski otpor Muameru Hukiću (Marcu Hucku), no naposljetku je poražen upitnom sudačkom odlukom.

Chisora je zbog sramotnog ponašanja uoči i nakon meča s Vitalijem Kličkom zaradio suspenziju WBC federacije i oduzimanje boksačke dozvole od britanskog Saveza, tako da ring neko vrijeme neće vidjeti. Barem ne iznutra.

Na upit novinara kako će provesti vrijeme u Moskvi, Del Boy im je u svom stilu odgovorio: "Ne znam, što bi voljeli vidjeti? Ako želite mogu trčati gol ulicama, samo recite. Ja sam zabavna osoba."

Uz Jonesa i Chisoru u prvim redovima, Hrjunov je kao najavljivača doveo i nedavnog zagrebačkog gosta Michaela Buffera.