9. velj 2013.

EUROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE U TURSKOJ KONYI"BUNJEVAC SREBRNI,DEŠA BRONČANA"

Dobro je počelo: Turski grad Konya domaćin je 40. europskog prvenstva za juniore i kadete i 5. europskog kupa za mlađe seniore U-21.  Jučer je bio prvi dan natjecanja u kojem su se borili kadetkinje i kadeti.


Prvi dan donio je prve dvije medalje za hrvatske mlade karateke: Srebro je osvojio Jakov Bunjevac u natjecanju u borbama iznad 70 kilograma, a broncu je borbama izborila kadetkinja Nika Deša u kategoriji do 54 kilograma.
Uspješni su u kadetskoj konkurenciji bili i mlade borkinje i borci iz susjednih zemalja; zlato je osvojila Anja Jović (Crno Gora, borbe -47kg), srebro su uzeli Tanja Žunić (Srbija, borbe +54kg), Marin Brkić (BIH, borbe -57kg), Đorđe Salapura (Srbija, borbe -63kg), Veselko Brkić (BIH, borbe -70kg), dok su bronce osvojili Jovan Simić (Srbija, kate), Monika Pendarovski (Makedonija, borbe -47kg), Aljaž Sušič (Slovenija, borbe -52kg) i mlađa seniorka Katarina Piperin (Srbija, kata U21).
Nastupi naših prvoga dana:

Alen Hovan (-52kg) izgubio je od Belgijanca Rosiella u prvom krugu.
Kristian Brkić (-57kg) je izgubio od svog prezimenjaka iz BIH-e s rezultatom 4:2.
Stjepan Štimac (-63kg) u prvom je kolu bio slobodan, u drugom je deklasirao Švicarca Kabashija 8:0, da bi u četvrtfinalu izgubio od Srbina Štimca 1:0.
Alen Grdenić (-70kg) je ispao od Grka Kirlogloua s 1:0.
Jakov Bunjevac (+70kg) je osvojio srebro pobjedama nad Crnogorcem Vujoševićem, Makedoncem Misinijem, Ukrajince Baranjeckijem i Dancem Frithoffom. U finalu je poražen od Turčina Ustuna.
Ines Grdenić (-47kg) prošla je u prvom kolu Latviju Pavlovu, da bi u drugom uslijedio poraz od Turkinje Unlusoy.
Nika Deša (-54kg) je do bronce došla pobjedama nad Ukrajinkom Pavlovom, Njemicom Roehl, zatim je poražena od Mađarice Bouseebaa u četvrtfinalu. Broncu je izborila kroz repasaž pobjedama nad Portugalkom Pires i Talijankom Staglioli.
Irena Prga (+54kg) je umalo došla do bronce, redom je nanizala Makedonku Simonovsku, Azerbajdžanku Alijevu i Slovenku Magajnu. U polufinalu je izgubila od Slovakinje Kuklove, a zatim u repasažu i od Njemice Miggou.
Maks Luka Šenjug (kata kadeti) poražen je u prvom kolu od Šveđana Truonga.
Pia Božić (kata kadetkinje) ispala je u prvom kolu od Ruskinje Rumijanceve.
Mihaela Kobale (kata mlađe seniorke) prošla je Dankinju Bjerring,  da bi u drugom ispala od Talijanke Di Desiderio.

Današnji program - Subota 9.2.

Kate: Individualno i ekipno juniori i juniorke
Borbe: Individualno juniori i juniorke

Boran Berak (-55kg), Riccardi Sgardelli (-61kg), Ivan Martinac (-68kg), Vanja Lončar (-76kg), Anđelo Kvesić (+76kg), Monika Berulec (-48kg), Nina Kontošić (-53kg), Jelena Zovko (-59kg), Ana Škunca (+59kg), Matej Morzan, Luka Morzan i Emil Klarić (kata juniori), Nika Jukić (kata juniorke), Ema Matković, Maja Polenus i Jana Ružička (kata juniorke ekipa) i Aldin Haurdić (kata mlađi seniori).
T.K.ProfightstoreFoto: Facebook Karate klub Mladost Ivanić Grad