19. ruj 2012.

"HOUSE OF GLADIATOR"TAKO SE ZOVE NOVA HRVATSKA MMA ORGANIZACIJA

Dubrovački klub mješovitih borilačkih vještina Gladijator odlučio je napraviti još jedan iskorak u promoviranju i razvoju borilačkih vještina na području Hrvatske,a i šire.


Jedan od najuspješnijih MMA klubova u Hrvatskoj, dubrovački Gladijator na čelu s Marom Perakom odlučio je osnovati MMA organizaciju pod nazivom "House Of Gladiators".

Povedeni dosadašnjim uspjehom i zainteresiranošću publike i medija za Noć Gladijatora, čelnici kluba Gladijator smatraju da će ovim potezom barem napraviti mali iskorak u širenju i razvoju mješovitih borilačkih vještina u Hrvatskoj. Od turnirskih sistema ili niza raznih borbi kako je to do sada bilo, Noć Gladijatora kao događaj dobiva novo značenje.

Ovogodišnja Noć Gladijatora koja će biti 21. Prosinca , biti će prvi događaj pod okriljem novo osnovane organizacije i na njoj  će biti 3 borbe za pojas. Priliku da osvoje pojas "House Of Gladiators" organizacije imati će Ante Delija, Antun Račić i Kristijan Perak. Ovim sistemom sama Noć Gladijatora se uzdiže na jednu novu razinu jer će svaka iduća priredba imati obranu titula, pri čemu će čelnici Gladijatora nastojati dovesti sve veće zvijezde i sve bolje borce da sudjeluju na samoj priredbi.

Osnivanjem ove organizacije Maro Perak i dubrovački klub Gladijator najviše se žele posvetiti promoviranju mješovitih borilačkih vještina u Hrvatskoj, kao i promoviranju mladih talentiranih boraca. Koliko je težak put borca do neke internacionalne slave i uspjeha, zna i sam Maro i članovi kluba Gladijator pa su htjeli ovim potezom napraviti mali korak ka svijetloj budućnosti naših mladih i perspektivnih boraca diljem Hrvatske.

Gladijator ima velike planove za ovu organizaciju,a sami čelnici i organizatori nastojati će podignuti razinu priredbe svake godine na jedan novi nivo. Hoće li Noć Gladijatora postati događaj koji će biti više nego jedan put godišnje i koji će inozemni borci pristutovati idućoj priredbi su pitanja koja trenutno ne mogu biti odgovorena,ali koja predviđaju svijetlu budućnost ove organizacije.

Sam Maro je unatoč svojim žestokim pripremama za nastup u Abu Dhabiu  kratko prokomentirao osnivanje organizacije:

"Mnogo je boraca koji su samom svojom pojavom,uspjehom  i radom potaknuli mlade da se posvete ovom sportu. Sa svim ovim započeo je naš Mirko Filipović, koji je svojevremeno bio i moj uzor. Mnogo je napravio za ovaj sport i mnogima je bio motiv za sam početak bavljenja nekim od borilačkih sportova. Sva ta euforija za Cro Cop-om rezultirala je velikim brojem jako talentiranih hrvatskih boraca. Za neke od tih jako talentiranih boraca, jedini razlog zašto nisu u UFC-u je činjenica da ne živimo u Americi nego u Hrvatskoj. Ovim potezom smatram da možemo podići razinu zainteresiranosti za mješovite borilačke vještine, kako naših ljudi tako i inozemnih sponzora i fanova. Sam znam kako je trnovit put borca. Mnogo puta sam morao na svoj račun putovati svijetom, tražiti sparing partnere, ići u kampove, gledati snimke borbi i pokušavao se naučiti neke stvari koje mi tada nije imao tko  pokazati. Mislim da ovim možemo donekle pružiti fokus na mlade borce, koji će onda nadamo se jednoga dana radi ove organizacije imati lakši put ka ostvarenju njihovih borilačkih snova."

Više detalja o organizaciji biti će objavljeno na našoj stranici www.gladijator-croatia.com, gdje ćete moći uskoro i vidjeti slike pojaseva "House Of Gladiators" organizacije.

Izvor:Cro ring