25. lip 2012.

WERDUM NOKAUTIRAO RUSSOWA

Fabricio Werdum je sinoć zadovoljio apetite brazilskih MMA fanova, nokautom u trećoj minuti pobjedio je Mikea Russowa...



Na domaćem terenu uz veliku podršku svojih Brazilaca Fabricio Werdum je sinoć u jednoj od glavnih borbi večeri pobjedio Mikea Russowa. Od prve minute Fabricio je krenuo žestoko, taktika je bila jednostavna, cijelo vrijeme je napadao i isplatilo mu se, nakon odličnog aperkata, Russow je završio na podu, a Werdumu je ostalo još samo da završi borbu serijom udaraca.

Sudac je uskočio u trećoj minuti borbe i prekinuo borbu.

„Znam da je prvak, ali ja sam spreman za njega.“ – rekao je Werdum, aludirajući na borbu za naslov prvaka u teškoj kategoriji s prvakom Juniorom Dos Santosom.

Werdum je prvi borac s kojim se Dos Santos borio u UFC-u. U to vrijeme Junior Dos Santos je bio totalna nepoznanica ali u toj borbi je iznendaio Werduma nokautiravši ga za samo 81 sekundu.

Od tada Werdum je radio na poboljšanju svoje tehnike u stojci, da bi sinoć pokazao da je zbilja napredovao. Iako posjeduje zavidnu tehniku na tlu, Werdum je Mike Russowa pobjedio čistim stand up-om.

„Trenirao sam mnogo muiay thai. Želim da znate koliko se sretno osjećam. Ovo je zaista emocionalno za mene.“ – zaključio je Werdum.