14. lip 2012.

RENZO GRACIE"POVRATAK U UFC"

Svjetski poznat jiu-jitsu trener Renzo Gracie najavio je da će se uskoro vratiti u UFC-ov kavez kako bi odradio ostatak ugovora, iako se smatralo da je on svoju MMA karijeru završio još prije dvije godine.


45-godišnji brazilski borac u svojoj je MMA karijeri ubilježio 13 pobjeda i sedam poraza, a posljednji put u kavezu se našao 2010. godine u Abu Dhabiju, kada je i debitirao u UFC-u. Tom prilikom porazio ga je tehničkim nokautom Matt Hughes 20 sekundi prije kraja meča.

S obzirom na dvogodišnje izbivanje, svi su vjerovali da je on svoju MMA karijeru zaključio, no on je jučer sve iznenadio, a vjerojatno čak i UFC-ove čelnike.

“Pripremam se ponovno za borbe. Imam ugovor na šest borbi bez vremenskog okvira. Još mi je uvijek ostalo za odraditi pet mečeva i to planiram odraditi. Vjerojatno mi je moja prethodna povijest u sportu omogućila tako dobar ugovor s UFC-om”, rekao je Renzo.

Reakcije nekog iz vrha UFC-a tek se očekuje, no čini se da Renzo zaista ima namjeru i s 45 godina pokušati se odmjeriti s nekim od članova UFC-ove velter divizije.

Među njegove najveće pobjede u karijeri možemo svrstati slavlja nad imenima poput Franka Shamrocka i Pata Miletića.

Izvor:Fight site