18. tra 2012.

DANA WHITE U OKRŠAJU S PORTALOM CAGE POTATO

Alfa i omega UFC-a, kontroverzni Dana White, zna biti vrlo opasan kada povrijedi njegov ego. Vidjeli smo to više puta, a posljedice po one koji su se pokušali obračunati s njim su bile pogubne. Novinari Sherdoga i drugim medija nesklonih UFC-u, našli su se na crnim listama i više ne mogu dobiti niti akreditacije kako bi pogledali neki UFC event uživo i s lica mjesta izvještavali o viđenom.
Dana White
Posljednji medij koji je stao na žulj Whiteu je Cage Potato. Ovaj tabloid je na piku predsjednika UFC-a još od vremena kada su objavili Playboy fotografije Arianny Celeste, a posljednji satirični tekst u kojem se sugerira da se White kladio na Jona Jonesa u meču protiv Rashada Evansa je očito bila kap koja je prelila čašu.

Za one koji nisu pratili situaciju valja ukratko objasniti da se autor teksta našalio s obzirom da je UFC ovih dana potpisao i sponzorskih ugovor sa svojim šampionom. Otprije je jasno da američka promocija nije previše sklona Rashadu Evansu pa se satirična šala u kojoj se sugerira da je White sigurno stavio 500 tisuća dolara na aktualnog prvaka, učinila simpatičnom.

Očito simpatična nije previše bila i Whiteu koji je promptno reagirao preko svog glasnogovorništva, ali i skupih odvjetnika koji će tužiti CagePotato.

“Tvrdnja da se gospodin White financijski kladio na ishod nekog UFC eventa je potpuno lažna. U pismenom iskazu koji se priprema i koji će potpisati sam gospodin White, jasno je da se u povijesti svoje suradnje s UFC-om nikada nije kladio na niti jedan UFC event”, stoji u priopćenju koje traži promptno povlačenje originalnog teksta na Cage Potatou.

Dakako, uplašeni urednici i vlasnici ovog portala su povukli tekst uz ispriku koja naglašava da se radilo o satiri i da je svakom bilo jasno kako nisu pokušavali ocrniti predsjednika UFC-a.

Nažalost, isprika im nije upalila i čini se kako ih čeka i pravna bitka.

Sve je kulminiralo Twitter porukom novinara portala Jasona Molesa koji se tim putem obratio Whiteu.
“Ovdje je isprika. Jesmo li sada cool?”

White je u svom stilu vrlo oštro odgovorio:
“Niti blizu.”

Epilog slijedi…
Fight site